JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Lycksele tingsrätt söker lagman

Arbetsuppgifter

Lagmannen är förutom domare även tingsrättens administrativa chef. Som sådan har lagmannen ansvaret för att domstolen fullgör sitt uppdrag att avgöra mål och ärenden på ett effektivt och rättssäkert sätt med användning av tillgängliga ekonomiska och andra resurser. Lagmannen har bland annat ansvaret att utveckla och bibehålla arbetsrutiner som gör att domstolen kan fullgöra sitt uppdrag och uppfylla de verksamhetsmål statsmakterna uppställer.


Kvalifikationer

Som lagman ska du svara mot mycket högt ställda krav på yrkesskicklighet, särskilt med avseende på juridisk skicklighet, analysförmåga, effektivitet och samarbetsförmåga. Du har god administrativ förmåga samt intresse och förmåga att leda, fördela och utveckla domstolens arbete.

Som person är du målmedveten, drivande och har god förmåga att engagera och motivera medarbetarna. Du förväntas kunna följa förändringar i omvärlden och inom organisationen samt ha vilja och förmåga att finna lösningar och anpassa verksamheten efter nya förutsättningar.

Som lagman ska du också kunna utveckla domstolens kommunikation med allmänheten, dvs. hur domstolen bemöter de personer som kommer i kontakt med rättsväsendet, utformningen av domar och beslut samt information till medierna. Även i andra avseenden ska en lagman verka för hög kvalitet på det arbete som utförs i domstolen.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-28
Arbetsgivarens referensnummer: 111-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Erik Sundström
Lagman
0950-237 20
erik.sundstrom@dom.se

Kjell Johansson
Chefsadministratör
0950-237 02
kjell.johansson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Lycksele tingsrätt

Lycksele tingsrätt är Sveriges minsta tingsrätt med endast tio anställda. Tingsrättens team består av fem domstolshandläggare och fem jurister.

Lycksele tingsrätt uppfyller med råge regeringens uppsatta mål om korta handläggningstider och har åtminstone under de senaste 13 åren varit snabbast i landet att "sätta ut" och avgöra mål och ärenden. För att lyckas med detta har vi bland annat korta och öppna kommunikations- och beslutsvägar i en fullständigt platt organisation. Vi nyttjar också modern teknik för att uppnå en så smidig handläggning som möjligt. Vi strävar efter att ha kul på jobbet samtidigt som alla anställda arbetar med fokus på fortsatta ständiga förbättringar.

Trots att Lycksele är en småstad finns stort utbud av både musik-, dans-, natur-, jakt-, fiske- och sportaktiviteter. Lycksele har också goda förbindelser med omvärlden. Det finns dagliga flygförbindelser till och från Stockholm och en tågförbindelse som matar resenärer till och från Umeå och Bottniabanan.