JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hovrätten över Skåne och Blekinge söker en hovrättslagman

Arbetsuppgifter

Hovrätten över Skåne och Blekinge är indelad i tre dömande avdelningar. Presidenten delar för viss tid in hovrättslagmannen som chef för en avdelning. Hovrättslagmannen deltar även i den dömande verksamheten och ingår i hovrättens ledningsgrupp.

En av hovrättens lagmän avgår med pension vid nästa årsskifte och vi söker nu en efterträdare.

Hovrättslagmannen ska svara mot högt ställda krav på juridisk skicklighet samt självständighet, omdöme och samarbetsförmåga. Utmärkta ledaregenskaper är ytterligare ett krav.

Hovrättslagmannen ska ha god administrativ och kommunikativ förmåga och vara intresserad av att leda sin avdelning genom ett engagerat och aktivt ledarskap. Lagmannen ska motivera medarbetarna att delta i planering och modernisering av den löpande verksamheten och i utvecklingen av såväl avdelningens som hela hovrättens arbete. Det krävs att lagmannen verkar för ett gott och öppet arbetsklimat som främjar trivsel på arbetsplatsen. Lagmannen ska också aktivt bidra till arbetet i hovrättens ledningsgrupp och ta egna initiativ till en positiv verksamhetsutveckling.

Hovrättslagmannen ska följa förändringar i omvärlden och inom organisationen samt ha vilja och förmåga att finna lösningar och förändra verksamheten efter nya förutsättningar. Lagmannen ska vidare ha intresse för att utveckla domstolens kommunikation med allmänheten.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-28
Arbetsgivarens referensnummer: 119-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lennart Svensäter
Hovrättspresident
040-35 57 34
lennart.svensater@dom.se

Birgitta Grafström
Personalchef
040-35 57 91
birgitta.grafstrom@dom.se

Björn R. le Grand (Saco-S)
Hovrättsråd
040-35 57 43
bjornR.legrand@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Hovrätten över Skåne och Blekinge

Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar ca 95 medarbetare, varav 28 är ordinarie domare.

Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö i en ny och vacker byggnad på Hovrättstorget vid kanalen.

Hovrätten är indelad i tre dömande och en administrativ avdelning. På varje dömande avdelning arbetar ca 25 medarbetare varav 9 ordinarie domare.

Hovrätten kännetecknas av hög kvalitet i verksamheten. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Det bedrivs ett engagerat utvecklingsarbete i hovrätten.