JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Växjö söker en rådman

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten i Växjö har ca 40 anställda, varav bl.a. sex rådmän. Då en rådman som varit tjänstledig under en längre tid nu har sagt upp sig söker vi en ersättare. Förvaltningsrättens organisation består i övrigt av fiskaler, föredragande och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet.

Förvaltningsrätten är en modern arbetsplats som sätter värde på att alla är delaktiga i hela verksamheten. Vi arbetar löpande med att utveckla organisationen så att den på bästa sätt stödjer medarbetarna. I arbetet som rådman i förvaltningsrätten ansvarar du för att målen handläggs och avgörs rättssäkert och effektivt. Det innebär att du har en central roll i domstolens dömande verksamhet och således ett mycket ansvarsfullt och samtidigt stimulerande arbete. I arbetsuppgifterna som rådman ingår även att handleda notarier, föredragande och fiskaler. Du deltar vidare aktivt i domstolens arbete med att utveckla och förbättra verksamheten och i remissarbete m.m.

Förvaltningsrättens domare arbetar normalt med domstolens alla måltyper. Vi strävar samtidigt efter att erbjuda dig som domare arbetsuppgifter som tar tillvara dina intressen och kunskaper.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är en skicklig jurist med ett särskilt intresse för de rättsområden som förvaltningsrätten arbetar med och som vill vara delaktig och påverka arbetet i domstolen.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Arbetsgivarens referensnummer: 116-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Daniel Samuelson
Lagman
0470-56 02 01
daniel.samuelson@dom.se

Elisabeth Wigg
Chefsadministratör
0470-56 02 02
elisabeth.wigg@dom.se

Per Hansson (Saco-S)
Rådman
0470-56 02 06
per.hansson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Växjö

Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård.

Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.