JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsdomstolarna i Göteborg söker nyutexaminerade jurister för ettårigt traineeprogram

Arbetsuppgifter

Är du nyutexaminerad jurist eller i slutet av din juristutbildning och vill prova på ett arbete i allmän förvaltningsdomstol?

I mars 2018 startar den sjätte omgången av det domstolsgemensamma traineeprogrammet anordnat av Kammarrätten i Göteborg och Förvaltningsrätten i Göteborg, som också är migrationsdomstol.

Som traineejurist arbetar du på motsvarande sätt som domstolarnas föredragande jurister, ett arbete som annars endast erfarna jurister kommer i fråga för. Arbetet som traineejurist är ansvarsfullt och kvalificerat. Du får arbeta med många av de varierande måltyper som avgörs av de allmänna förvaltningsdomstolarna, såsom migrationsmål, tvångsvårdsmål och mål om ekonomiskt bistånd. Som traineejurist får du möjlighet att genomgå ett specialanpassat utbildningspaket i domstolarnas regi.

Traineeprogrammet ger dig en unik möjlighet att prova på arbete i överrätt redan i inledningen av din yrkeskarriär. Efter ett år som traineejurist i allmän förvaltningsdomstol kommer du att vara väl rustad för din framtida karriär, både i och utanför domstol.

Vad kommer du att erbjudas under året som traineejurist? Du får övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete. Du får även möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och träning i muntlig och skriftlig framställning. Som traineejurist kommer du att få göra rättsutredningar, skriva förslag till dom, muntligen föredra mål och föra protokoll vid muntliga förhandlingar. Traineeprogrammet innehåller även internutbildning i förvaltningsprocessrätt samt i de vanligaste rättsområdena i allmän förvaltningsdomstol.


Kvalifikationer

Vi söker dig som

• har avslutat dina juridikstudier med gott resultat, nyligen eller senast i början av 2018,

• har lätt för att arbeta självständigt, men även som en del i ett lag, och

• är ansvarsfull, engagerad och noggrann samt har ett gott omdöme.

Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till ditt intresse för offentlig rätt och förvaltningsprocessrätt. Vi vill därför att du i ett personligt brev berättar mer om varför du vill arbeta i allmän förvaltningsdomstol. Sökande som inte har någon eller endast ringa erfarenhet av domstolsarbete eller annat juridiskt arbete kommer att prioriteras. Domstolarna strävar efter jämställdhet och ökad mångfald vid tillsättningen av anställningarna.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01
Tidsbegränsad till: 2019-02-28
Anställningen är tidsbegränsad med början den 1 mars 2018 till och med den 28 februari 2019 (allmän visstidsanställning) men delad i två, en för respektive domstol. Sex månaders anställning vid domstol kan komma att räknas den sökande till godo vid eventuell senare notarietjänstgöring.

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-31
Arbetsgivarens referensnummer: 471/17
Ansök här


Kontakt

Erik Ljungquist
Administrativ fiskal
031-732 75 69
erik.ljungquist@dom.se

Jannice Ribberström
Administrativ fiskal
031-732 71 54
jannice.ribberstrom@dom.se

Sonja Huldén (Saco-S)
Kammarrättsråd
031-732 75 74
sonja.hulden@dom.se

Kristina Veress Hagmar (Saco-S)
Föredragande jurist
031-732 72 65
kristina.veresshagmar@dom.se


Övrigt

Ansökan i form av ett personligt brev, CV och examensbevis eller studieintyg ska vara kammarrätten till handa senast den 31 januari 2018. Ansökningarna kommer att behandlas löpande.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Kammarrätten i Göteborg