JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Bild på Fredrik Hartman, Domstolsverket

Möt Fredrik Hartman, supporttekniker

Vad är bakgrunden till att du idag jobbar på Domstolsverket?

När jag jobbade som konsult på Office IT-partner var jag stationerad på Domstolsverket under de två sista åren. När jag fick chansen till en fast anställning var det ingen tvekan. Jag kände att det fanns en enorm utvecklingspotential här och dessutom var det en riktigt trevlig arbetsplats att vara på.

Var det något som förvånade dig när du började jobba på Domstolsverket?

Jag visste förstås att Sveriges Domstolar var stort – men inte stort. Och det gör det till en extra spännande arbetsplats. Sen är det förstås kul att man kan göra en insats för samhället.

Vilka arbetsuppgifter har du nu?

Jag jobbar som tekniker i IT-supporten. Det innebär att jag svarar på samtal och mail från domstolarna och löser deras problem kring exempelvis klient, skrivare och mjukvara.  När jag var inhyrd konsult var mitt huvuduppdrag att fixa migreringen av den centrala utskriftsmiljön när alla domstolar gick över till senaste versionen av Windows. Jag jobbar fortfarande en hel del med förvaltning och utveckling av den centrala utskriftsmiljön.

Finns det några särskilda utmaningar med att jobba med IT-frågor inom Sveriges Domstolar?

Utmaningen är att man jobbar väldigt brett. Det innebär att man måste vara uppdaterad på många olika arbetsområden.

Bild på Fredrik Hartman, Domstolsverket

Vad är speciellt med Domstolsverket som arbetsgivare?

Som jag sa – det är en stor arbetsplats med många avdelningar och enheter. Samtidigt är det en enormt trevlig arbetsplats. 

En sak som är speciell är att många personer ute i samhället blir drabbade om det inte funkar på domstolarna. Men det gör också arbetet spännande och extra meningsfullt.


Hur upplever du möjligheterna till kompetensutveckling?

De är jättestora. Det tycker jag verkligen! Alla som jobbar här har en egen utvecklingsplan som närmaste chef följer upp.

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?

Det bästa är nog att få komma i kontakt med så många människor, och det är alltid kul när man lyckas hjälpa användarna och man får en positiv respons.

Vilka personliga egenskaper tycker du att en blivande kollega behöver ha?

Jag tycker att man ska vara framåt och social. Systemen är stora, så gott tålamod skadar inte heller.

Varför tycker du att man ska söka en tjänst på Domstolsverket?

Domstolsverket är en spännande och utvecklande arbetsplats – oavsett vilken bakgrund man har eller vilken nivå man ligger på kunskapsmässigt. Det finns alltid något nytt att lära. På IT-avdelningen finns stora möjligheter att gå vidare med andra arbetsuppgifter eller delta i olika projekt.
Senast ändrad: 2017-01-16

Fredrik Hartman

Ålder: 25

Utbildning: John Bauer IT-gymnasiet, med inriktning mot IT-nätverk

Bakgrund: Kommer närmast från Office IT-partner